fungsi Ctrl+C dan Ctrl+v

Ctrl+C adalah cara lain untuk copy perkataan dalam internet selain tekan right click pada mouse dan klik copy. cara menggunakan Ctrl+C adalah:

1. korang highlight perkataan/kod yang korang nak copy

2. tekan butang Ctrl dan C kat keyboard komputer korang serentak.

tekan Ctrl dan C serentak

ok, dah copy sekarang paste. Ctrl+V adalah cara untuk paste perkataan yang korang dah copy tadi. caranya macam ni..

1. klik kat tempat korang nak paste perkataan yang korang dah copy tadi.

2. tekan butang Ctrl dan V kat keyboard komputer korang serentak.

tekan Ctrl dan V serentak

dah siap… macam tu je la.. 🙂

Advertisements

About garyasip

now studying at Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) under microelectronic engineering programme. born in 1992.
This entry was posted in public and tagged , . Bookmark the permalink.

komen artikel ini

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s