tutorial centerkan tajuk entri dan tajuk sidebar

tutorial ni akan ajar korang macamana nak centerkan tajuk entri dan tajuk sidebar blog korang… 🙂

center tajuk entri

centerkan tajuk entri

macam ni caranya..

centerkan tajuk entri

1. login akaun blogger korang > Template > tekan ‘Backup/Restore’ > Download Full Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Widget Templates

2. tekan Ctrl+F atau F3 dan cari kod ni :

h3.post-title {

atau

h4 {

3. copy kod kat bawah ni, dan paste kod ni di bawah/selepas kod kat step 2 tadi:

text-align:center;

4. preview dulu… kalau takder error, tekan ‘save template’..

centerkan tajuk sidebar

1. login akaun blogger korang > Template > tekan ‘Backup/Restore’ > Download Full Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Widget Templates

2. tekan Ctrl+F atau F3 dan cari kod ni :

h2 {

3. copy kod kat bawah ni, dan paste kod ni di bawah/selepas kod kat step 2 tadi:

text-align:center;

4. preview dulu… kalau takder error, tekan ‘save template’..

dah siap… 🙂

Advertisements

About garyasip

now studying at Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) under microelectronic engineering programme. born in 1992.
This entry was posted in public and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

komen artikel ini

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s