Category Archives: public

tutorial remove subscribe to: posts (atom)

ada tak jumpa link ni kat blog korang? benda ni kadang-kadang mencacatkan pemandangan blog. benda ni sebenarnya boleh remove. caranya macam ni… Advertisements

Posted in public | Tagged , , | Leave a comment

tutorial background untuk sidebar blog

bosan dengan warna background korang yang putih/hitam je? nak bagi blog korang colourful sikit? hehehe.. boleh je…  korang boleh set sendiri korang nak background sidebar korang warna apa.. jom warnai blog anda dengan background sidebar blog ni!! macam ni…

Posted in public | Tagged , , , | Leave a comment

tutorial centerkan tajuk entri dan tajuk sidebar

tutorial ni akan ajar korang macamana nak centerkan tajuk entri dan tajuk sidebar blog korang… 🙂 macam ni caranya..

Posted in public | Tagged , , , , | Leave a comment

tutorial blockquote senget apabila disentuh cursor

macamana nak buat blockquote korang jadi senget bila disentuh dengan cursor? macam ni…

Posted in public | Leave a comment

tips tingkatkan trafik blog #1

korang ada blog tapi teringin nak ada pembaca ramai macam blogger lain? yer la.. kalau buat blog tapi tak nak orang baca, baik tulis diari je. jimat gak la berbanding nak bayar internet setiap bulan semata-mata nak blogging tapi takder … Continue reading

Posted in public | Tagged , | Leave a comment

tutorial header berpusing dan hilang apabila disentuh cursor

header korang statik je ke? nak buat sesuatu yang berlainan? tutorial ni akan ajar korang macamana nak buat, bila korang sentuh header blog korang dengan cursor, header tu akan pusing 360 degree dan kemudian hilang.. jom try.. 🙂

Posted in public | Tagged , , , | Leave a comment

tutorial background gambar untuk blockquote

selain daripada membiarkan blockquote blog korang plain macam tu je, korang sebenarnya boleh letak gambar sebagai background blockquote korang agar nampak lebih menarik. macamana nak letak background gambar untuk blockquote korang?

Posted in public | Tagged , , , | Leave a comment

tutorial butang send dan like facebook untuk setiap entri blog

macamana nak letak butang send dan butang like facebook pada setiap entri di blog korang? macam ni..

Posted in public | Tagged , , , , , | Leave a comment

tutorial pasang status yahoo messenger di blog

kadang-kadang kita nak jugak pelawat blog tahu sama ada kita online atau tak. salah satu caranya adalah dengan meletakkan widget status yahoo messenger (ym) di blog kita. dengan ini, pelawat blog kita akan tau sama ada kita online atau tak.. … Continue reading

Posted in public | Tagged , , , , | Leave a comment

tutorial perkataan bergerak mengikut cursor

macamana nak buat perkataan bergerak mengikut cursor korang? siap berpusing-pusing lak tu.. hehe.. macam ni..

Posted in public | Tagged , , , | Leave a comment