Tag Archives: widget

tutorial pasang status yahoo messenger di blog

kadang-kadang kita nak jugak pelawat blog tahu sama ada kita online atau tak. salah satu caranya adalah dengan meletakkan widget status yahoo messenger (ym) di blog kita. dengan ini, pelawat blog kita akan tau sama ada kita online atau tak.. … Continue reading

Posted in public | Tagged , , , , | Leave a comment

tutorial butang follow dan dashboard floating seperti tumblr

macamana nak buat butang follow dan dashboard floating kat blog seperti tumblr tu? macam ni…

Posted in public | Tagged , , , , | Leave a comment

tutorial sembunyikan widget di static pages

korang tau kan static pages? kalau kita bukak static pages kat blog orang, blog tu akan loading balik termasuk la widget kat sidebar dan footer kan? bagi aku, widget-widget tu tak perlu muncul kat static pages sebab orang tak bukak … Continue reading

Posted in public | Tagged , , , | Leave a comment